Kirjoittajat

FinnOA:n blogia kirjoittavat:

Turid Hedlund, yliassistentti YTT, Hanken Svenska handelshögskolan. Hedlund on myös tutkijana kiinnostunut OA-asioista. FinnOA-työryhmän jäsen.

Jyrki Ilva, sovellussuunnittelija, Kansalliskirjaston kirjastoverkkopalvelut. Hän on toiminut mm. Kansalliskirjaston ylläpitämän Helsingin yliopiston väitöstietopalvelun E-thesiksen kehittäjänä. FinnOA-työryhmän jäsen.

Reetta Kettunen, FT, työskentelee tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan pääsihteerinä. Hän on toiminut tutkijana, tiedehallinnon ja rahoituksen asiantuntijana ja tuntee myös tiedeviestintää. Kettunen on FinnOA-työryhmän varapuheenjohtaja. Motto: jaettu tieto, arvokas tieto.

M. Minna Laine, bioinformatiikan asiantuntija, CSC - Tieteen tietotekniikan keskus. Työskentelee nykyisin data-palveluissa, aikaisemmin bioinformatiikan tuessa. Taustaltaan biokemisti-mikrobiologi. Tieteellisten, erityisesti biologisten tutkimusaineistojen avoin saatavuus, hyvin kuvaillut metatiedot ja tiedon standardi esittämistapa ovat edellytys eri lähteistä tulevan tiedon yhdistämiselle ja siten uuden tiedon ja tietämyksen synnyttämiselle. FinnOA-työryhmän jäsen.

Tiina Pasanen, projektikoordinaattori, Kansalliskirjasto. Toimii Kansalliskirjaston, HY:n kirjastopalveluiden koordinaatioyksikön ja Oulun yliopiston yhteisessä Julkaisuarkistojen infrastruktuuri -hankkeessa.

Veera Ristikartano, projektipäällikkö, Helsingin yliopiston kirjastopalvelujen koordinointiyksikkö. Vastaa päivätyökseen HY:n kirjastojen digitaalisten arkistopalveluiden suunnittelusta ja yliopiston Open Access -politiikan käytännön toteutuksesta. FinnOA-työryhmän jäsen ja webmaster. Yhteystiedot: etunimi.sukunimi [at] helsinki.fi, Kirjastopalvelujen koordinointiyksikkö, PL 53, 00014 Helsingin yliopisto.

Marjut Salokannel, dosentti, OTT, Helsingin yliopisto. Salokannel on juristi, jonka erityisen kiinnostuksen kohteena tällä hetkellä on immateriaalioikeuksien ja julkisen edun suhde, ja erityisesti tekijänoikeuksien ja patenttien vaikukutus tieteelliseen tiedon tuottamiseen.  Hän toimii asiantuntijana monissa kansallisissa ja kansainvälisissä projekteissa. Salokannel on ollut FinnOA-työryhmän puheenjohtajana vuodesta 2008 alkaen. Yhteystiedot: etunimi.sukunimi [at] helsinki.fi, Tutkijakollegium, 00014 Helsingin yliopisto.